Duhovna skupnost Oriš – energij narave

Duhovna skupnost Oriš – energij narave

 EN IT HR

Ebo Oridži

Ebo Oridži

Ebo Oridži je mnogo več kot obred, ebo Oridži je koncept kolektivnega soobstoja, saj je vsakdo med nami lahko dobro le, če je dobro tudi v odnosu do družbe, v kateri živi. Karkoli že počnemo, namerno ali nezavedno, nikoli ne moremo biti absolutno nevtralni, kar pomeni, da se lahko zgodi, da (u)žalimo Ori nekoga. Ko užalimo Ori neke osebe, ustvarjamo duhovni dolg in ga nalagamo na podedovana in ostala bremena dolgov. Tako se skozi življenje naš duhovni dolg nenehno povečuje.

Oridži pomeni »Naj mi tvoj Ori odpusti«. Ebo Oridži je obred, v katerem se opravičimo vsem Orijem, ki smo jih kdaj užalili.  Pri tem gre za odpuščanje na duhovnem nivoju, na ravni, kamor zavestni um ne seže in kjer zavestno nihče ni sposoben izvesti odpuščanja. Gre za ebo, pri katerem naš Ori prosi, da mu Oriji, ki jih je kdajkoli morebiti užalil, odpustijo na duhovni ravni. 

Povzeto iz predavanja Bàbá Kinga, 28. 5. 2022.

Ebo Oridži je mogoče izvesti na daljavo v Nigeriji. Če želite, da bi bil ta obred izveden za vas, nam pošljite svojo zahtevo po elektronski pošti na naslov info@orisa.si.

Ebo Oriji orisa.si 1