Duhovna skupnost Oriš – energij narave

II Ẹgbẹ́ Òrìṣà II Duhovna skupnost Oriš – energij narave

Svečeniki in svečenice

Svečeniki in svečenice

Duhovna zrelost, pridobljena s številnimi tradicionalnimi posvetitvami, večletnim študijem modrosti življenja prek odujev Ifa in modrosti posameznih oriš, tehnik in pomena izvajanja tradicionalnih obredov je tisto, kar v Duhovni skupnosti Oriš – energij narave razumemo kot osnovo za pomoč in usmeritev ljudem.

Želimo, da je vam, ki ste nas izbrali za svoje svetovalce in svetovalke, jasno, kaj lahko pričakujete od nas, ko nas vidite pred seboj, in od oriš, katerih modrost, energija, moč in sposobnosti se razkrijejo pri divinaciji in obredih.

Svećeniki in svećenice Duhovne skupnosti
jasmina audic awodiran gbenga orisa.si

Jasmina Audič - Awódìran Gbénga, zastopnica skupnosti

Pomen imen: Awódìran – Posvečena v tradicijo, v skrivnost; Gbénga – Oriše so me postavile na vrh

Že od nekdaj ljubim naravo, šele s to filozofijo pa sem spoznala vse njene darove, ki nam jih v izobilju ponuja, če jih le znamo uporabiti. Modrost oriš me je naučila uporabiti vse te vire in s tem sem rešila svoje življenje, se usposobila za pomoč drugim in odkrila, da je smisel življenja v naših dejanjih. Nisem ponosna na vsa svoja dejanja v preteklosti, a jih razumem in se vsak dan sproti trudim biti boljši človek. Oriše so način življenja, šele z njimi sem zares zaživela. Oriše so ljubezen, so razumevanje. Razumeti in ljubiti sebe … pa je izziv za vsakogar med nami. Hvaležna sem orišam, svojim duhovnim staršem in vsem, ki mi zaupate, da mi uspeva.

Jeziki: slovenščina, angleščina, nemščina, pogovorno portugalščina, hrvaščina in srbščina

M: +386 41 810 221
E: awodiran@gmail.com
W: www.awodiran.com 

blaž_pecnik_orisa.si

Blaž Pečnik - Fáníyì

Pomen imena: Fáníyì – Ifa je čast

Sprva me ezoterika, filozofija in duhovne sfere niso zanimale in sem se od vsega odmikal, dokler me ni mama pregovorila, da sem šel v Brazilijo na iniciacijo Ifa. Tam sem spoznal, da ni vse na tem svetu vidno in da se lahko na življenje vpliva še drugače kot »fizično«. To me je pritegnilo in naredilo name tak vtis, da sem v tem prepoznal svoje poslanstvo. Modrost v filozofiji Ifa ni pogojena s starostjo, kar mi je omogočilo, da sem zelo mlad postal svečenik. Zame je to velika čast o čemer priča tudi moje ime.

Jeziki: slovenščina, angleščina, pogovorno hrvaščina in srbščina

M: 030 220 785
E: faniyibp@gmail.com

mateja akengen tomsic orisa.si

Mateja Tomšič - Akẹ́ngẹn

Pomen imena: Akẹ́ngẹn – Predana 

Narava je od nekdaj vir mojega miru in veselja, rasla sem z njo in ob njej. Gozd je bil moje igrišče in hkrati najintimnejši brlog za lizanje ran. Da sem malo čudna, so rekli moji v družini, in se trudili civilizirati me. Kasneje, z odraščanjem, sem skušala slediti večini, a sem kmalu ugotovila, da tu nekaj ni v redu. Najprej sem iskala vzroke pri sebi, nato pa sem ugotovila, da je z družbo na sploh nekaj hudo narobe, da je izgubila kompas in korenine. Tu se začne zgodba mojega študija energij, šamanizma in Ifa kot življenjske filozofije. Čutim, da sem privilegirana, ker mi je življenje naklonilo priložnost srečati, pridobivati znanje in blagoslov tistih, ki so del starodavne modrosti, žive priče veličastnosti in magije življenja. Moja duhovna obljuba in predanost energijam, ki mi pomagajo odkrivati svoje lastne korenine, stik s predniki in realizacijo moje predusode, pa me vodijo, da ta znanja uporabljam tudi za druge.

Jeziki: slovenščina, angleščina, pogovorno nemščina, portugalščina, hrvaščina in srbščina

M: 041 399 664
E: mtakengen@gmail.com
W: www.akengen.com

zoran tepuric orisa.si

Zoran Tepurić - Fáyorí

Pomen imena: Fáyorí – Ifa, zaštiti moj život od destrukcije

Cijeli život sam težio znanju i spoznaji. Puno sam radio na svom razvoju, pohađanju raznih seminara, učenju. Radio sam bioenergetske tretmane, kristaloterapiju, radiestezijske preglede osoba i prostora, te tarot. Završio sam edukacije za majstora više tehnika: Golden Age Reiki, GAIA sistem iscjeljivanja, PEAT, Ekskalibur, Intenziv Sunjata, NLP-NLPT. 
Želja za novim znanjem vodila me dalje, tako da sam od 2000 godine počeo učiti kod šamana. U Ifa sam iniciran 2003 godine u Brazilu, kao član prve grupe iz Slovenije, koja je donijela ovu mudrost u ovaj dio Evrope. Od tada sam svake godine išao u Brazil na nove inicijacije u oriše, a od 2007 godine odlazim redovno u Nigeriju na nove i dublje inicijacije u oriše. Danas većinom radim kao šaman i svećenik oriša, ali ovisno o stanju i potrebama osobe koristim i druga od brojnih znanja koja sam usvojio u različitim područjima. Oriše su oplemenile moj život i to znanje sa zadovoljstvom prenosim svojim klijentima i učenicima. 

Jeziki: hrvatski, engleski i srpski
M: +385 (0)91 2308 059
E: zoran.tepuric@gmail.com
W: www.zlatnilotos.com

alenka pecnik orisa.si

Alenka Pečnik - Ìyálóde Onífáde

Pomen imena: Ìyálóde Onífáde – Prva dama častilcev modrosti

V filozofijo modrosti oriš sem bila poklicana leta 2003, ko sem skupaj z nekaj prijatelji, ki so se že takrat aktivno ukvarjali z ezoteriko, šla zgolj iz radovednosti v Brazilijo. Tam sem se srečala s tradicionalnimi svečeniki iz Nigerije. Ti svečeniki so nas prijazno sprejeli medse in nam pokazali svetove, o katerih sem do tedaj le sanjala. Spoznala sem, da je to nauk, ki ga že od rojstva živim in doživljam kot edinega naravnega. Številne iniciacije so me povezale s koreninami prednikov, duhovnih bratov in sester ter Narave.

Z večletnim študijem divinacije Ifa, modrosti oriš in obredov sem ozavestila, da mi je od spoštovanega babalava Fábùnmija podeljeno ime Ìyálóde Onífáde priraslo k srcu in svoje védenje rada delim z drugimi. Ifa zdravi, razsvetljuje, uči, osrečuje in očisti poti do cilja, kamor nas vodi naša dobra sreča. 

Jeziki: slovenski, hrvaški, srbski in angleški

M: 030 696 616
E: alenkapecnik3@gmail.com

jelka zorman orisa.si

Jelka Zorman - Fádáre

Pomen imena: Fádáre – Ifa dela pravično

Nevidno, nerazložljivo, neotipljivo in moja vera v to, da ne obstaja samo življenje na avtomatskem pilotu – torej služba, družina, denar in dirka s časom, so me pripeljali do tega, da danes lahko polno živim svoje življenje. Ko me je usoda pripeljala do Brazilije, si niti približno nisem predstavljala, da sem šla po samo sebe. Duhovna usmeritev mi je spremenila življenje. Lahko rečem, da sem prišla do ljudi, ki so mi dali možnost razumeti življenje in popraviti napake. Nevidno je postalo vidno, nerazumljivo razumljivo in neotipljivo doživljam vsak dan. Vedno sem oboževala naravo in celoten univerzum, katerega del sem tudi sama. Duhovna usmeritev, ki mi je spremenila življenje, je del mojega življenja. Prek modrosti Ifa ljudem pomagam odkrivati bistvo njihovih težav in skupaj jih rešujemo. Biti živ je darilo življenja. Vsak ima možnost in priložnost za spremembe. Kdo, če ne jaz, in kdaj, če ne zdaj?

Jeziki: slovenščina, hrvaščina, angleščina in srbščina

M: 041 695 738
E: jelka.zorman@siol.net

Zlatko Šafarič - Awóyẹmí

Pomen imena: Awóyẹmí – Znanje o skrivnosti mi je najljubše 

Deluje! To je to!

Jeziki: slovenščina, hrvaščina, ruščina, angleščina in srbščina

M: 041 713 619; 040 713 619
E: planetarij@siol.net; planetarij@siol.com
W: www.planetarij.eu

lovro korencan orisa.si

Lovro Korenčan - Ọ́jọ̀da Fáṣeun

Pomen imen: Ọ́jọ̀da – Ni še prišel čas, ko sem ti obljubil; Fáṣeun – Hvaležen Ifa za vse prejete blagoslove

Človek da v življenju lahko le toliko, kolikor ima.

Jeziki: slovenščina, hrvaščina in srbščina

M: +386 (0)40 631 466
E: ojoda.faseun@gmail.com

Sonja Lenček - Fáṣẹ́gun

Pomen imena: Fáṣẹ́gun – Ifa mi prinaša zmago nad vsemi negativnostmi v življenju

Oriše so energije narave. In ljudje, živali, minerali smo del narave. Tako kot se spreminja narava, se tudi v nas spreminjajo energije in mi. Vse energije se po določenem času iztrošijo, če jih sproti ne recikliramo, zato čutimo posledice na različnih področjih. Tudi pri meni je prišel čas sprememb v življenju. Kljub izobraževanju na področju ezoterike so se mi porajala nova in nova vprašanja, na katere nisem dobila želenih odgovorov.

Ker naključij v življenju ni, sem bila vodena v Brazilijo na iniciacije v Ifa in oriše. Ifa pozna skrivnosti človekovega življenja. Tako sem s študijem Ifa pridobila znanje, modrost in sposobnost, da dobim prek Ifa in oriš vse rešitve in odgovore na zastavljena vprašanja. Seveda pa moramo sami prevzeti odgovornost za svoje življenje. Hvaležna sem, da me je življenje pripeljalo na to pot in k izpolnitvi mojega poslanstva.

Jeziki: slovenščina, pogovorno hrvaščina in angleščina

M: 040 793 319
E: sonja.lencek@gmail.com 

irena setinc orisa.si

Irena Šetinc - Ẹgbẹ́yẹmí

Pomen imena: Ẹgbẹ́yẹmí – Energija duhovne skupnosti ti je na voljo 

Ifa in oriše so energije narave, ki jih lahko občutim ter uporabim v vsakdanjem življenju zase in za druge. Res so čudovite in enkratne.

Jeziki: slovenščina, hrvaščina in srbščina

T: 07 49 61 068
M: 041 631 431
E: info@setinc.si

drago zorman orisa.si

Drago Zorman - Fáṣeun

Pomen imena: Fáṣeun – Hvaležen Ifa za vse prejete blagoslove

Že kot otrok sem živel v nekem drugem svetu, kjer sem se počutil dobro. Vendar je to obdobje prehitro minilo in počasi so me poskušali socializirati. Mislil sem, da sem za tiste čase srečen človek. Naenkrat se mi je mit uspešnega življenja začel rušiti. Šele takrat sem začel iskati bistvo in smisel življenja.
Za ta drugi svet, v katerem sem živel kot otrok, sem sčasoma spoznal, da je v bistvu zelo resničen. Usmeril sem se vase in začel spoznavati duhovni svet. Začetki so bili bioenergija, reiki, radiestezija, kasneje pa me je to popotovanje prineslo na pot šamanizma in od tam me je pot privedla do Ifa. Začel sem spoznavati filozofijo Ifa, modrost življenja, in filozofijo oriš, božanstev narave. Spet sem doma v svojem svetu, vendar ne kot otrok, temveč kot odrasla oseba, svečenik Ifa, s srcem in dušo.

Jeziki: slovenščina, hrvaščina in srbščina

M: 041 287 280
E: drago.zorman@siol.net

barbara omerzo orisa.si

Barbara Omerzo - Awóníyì

Pomen imena: Awóníyì – Častno ohranjam skrivnosti

Vsako življenje piše drugačno zgodbo. A od kje jo začeti pisati? Dokler nisem vstopila v čudoviti svet oriš, energij narave, se nisem zavedala svojega življenja. Živela sem v svojem svetu, kjer so bile sanje in vizije, a hkrati jih ni bilo. Pomen in vrednost življenja so mi pomagali odkriti duhovni starši. Imam smer, vem, kaj hočem, in vem, kako naj sebi in drugim pomagam narediti življenje še slajše.

Ni konca in ni začetka, je le točka kroga, ki da nov zalet.

Jeziki: slovenščina in hrvaščina

M: 041 909 372
E: setincb@gmail.com

Petra Bagon - Fáṣeun

Pomen imena: Fáṣeun – Hvaležna Ifa za vse prejete blagoslove

Če bi vedeli, kaj vse nas čaka v življenju, bi bilo čudovito in slabo hkrati. Vsaka negativna stvar ali oseba nam pogosto prinese tudi veliko dobrega. Oriše mi pomagajo soočiti se z negativnostmi znotraj in zunaj sebe, sprejeti življenje tako, kot je, in ceniti dobro. In najprej opaziti dobro.

Jeziki: slovenščina, angleščina in italijanščina

M: 041 377 601
E: 5rabagon@mail.com

igor_porcnik_orisa.si

Igor Porčnik - Fágbèmí

Pomen imena: Fágbèmí – Ifa me podpira 

Kdo sem zares, kaj je življenje, kaj je njegov smisel in še veliko podobnih vprašanj mi je rojilo po glavi že v zgodnji mladosti. V želji, da bi razumel, sem otroško igro vse pogosteje zamenjeval z literaturo, ki je daleč presegala mojo starost, a pravih odgovorov ni bilo. Moj nemirni duh me je gnal naprej, v poklic pomorščaka, in tako sem se vrsto let srečeval z različnimi kulturami, tradicijami, verovanji, a tudi to ni vneslo manjkajočih koščkov v moj mozaik iskanj. Nato sem ob izgubi očeta doživel prvi stik z nevidnim in spoznanje, da s smrtjo ni konec. To je le še poglobilo mojo potrebo po razumevanju. Odgovore sem iskal naprej v različnih duhovnih tehnikah, meditaciji … Usoda mi je naklonila srečanje z učiteljem, ki je govoril o prastari, izvorni filozofiji Ifa jorubskega ljudstva iz Afrike. Sledilo je potovanje v Brazilijo, prve iniciacije, študij Ifa. In ker Ifa pozna skrivnosti človeškega življenja, je moj mozaik začenjal dobivati svojo podobo. Vem, da je pred menoj še dolga pot, a je sedaj vendarle lažja in dobiva smisel.

Jeziki: slovenščina, hrvaščina in srbščina

M: 040 429 897
E: igorporcnik@gmail.com

zvonka leban orisa.si

Zvonka Leban - Àrìkúlọlá

Pomen imena: Àrìkúlọlá – Dolgoživost mi prinaša dobre stvari v življenje

V iskanju odgovorov nerešljivega me je pot pripeljala do modrosti narave, oriš, do božanstva, ki pozna našo predusodo – do Ifa. S pomočjo modrosti oriš sem uspela razumeti svoje življenje, dobila odgovore nerešljivega.

Odločila sem se za študij te starodavne modrosti matere narave, saj zajema vse, od osebne rasti, zdravilstva, magije , razkriva pot z usmeritvami, rešitvami. Vse to znanje in vrline življenja sem se odločila deliti tudi z vami, ki ste željni rešitev.

Človeško življenje temelji na užitku in izpolnitvi osebnih želja, vizij, zato se je treba včasih podati v neznano.

Jeziki: slovenščina, hrvaščina in srbščina

M: 041 769 110
E: leban.zvonka@gmail.com

Darko Slovenc - Abati

Pomen imena: Abati – Nedotakljivi; Tisti, ki ga nič ne more uničiti

Resničnost je v harmoniji nasprotij, je v sprejemanju različnosti, je v spoznavanju in zavedanju svoje osebnosti in njenih potencialov. Ifa vse to nudi, razkriva pot od teorije do prakse, od besed k dejanjem. Je tisočletna izvorna moč in modrost preživetja, je pravi aše, blagoslov za življenje.

Jeziki: slovenščina in angleščina

M: 041 386 594
E: dare1snake@gmail.com

ana malovrh orisa.si

Ana Malovrh - Égúndéyì

Pomen imena: Égúndéyì – Preoblikovalka energije prednikov

Osebam z nizko samopodobo in/ali konflikti v družini, partnerstvu pomagam pridobiti nazaj tisto, kar jim je v osnovi pripadalo, pa jim je bilo iz kakršnegakoli razloga odvzeto. 

Jeziki: slovenščina, angleščina, nemščina, pogovorno hrvaščina in srbščina

M: 031 318 654
E: egundeyi@gmail.com

daniela orisa.si

Daniela - Ìyálajé Èṣùdélé

Značenje imena: Ìyálajé – svećenica od Ađe; Èṣùdélé – prestižni aše Ešuove energije došao je u moj život

Život je bogatstvo. Prvo i temeljno bogatstvo koje imamo. Razlog za zahvalnost i zadovoljstvo.
Život je dar. Neprocjenjivi, najdragocjeniji dar koji smo udahom dobili, od svih onih koji su bili prije nas. Njihova iskustva, životi, znanja, mudrosti sadrže upute za rad na očuvanju, poboljšanju i upravljanju našim najvećim bogatstvom – životom. Zahvaljujući babalauoima i ijanifama, živućim »čuvarima sjećanja«, koji su sačuvali i prenosili znanje i mudrost Ifa, dobili smo mogućnost zaviriti u bogatu riznicu čovječanstva. Pijemo s bezvremenog izvora sjećanja. Ključevi riznice koji su nam predani, kako bismo nastavili koristiti i prenositi to bogatstvo, velika su čast i odgovornost.
Zahvaljujem se na daru i bogatstvima koje sam primila. Hvala svim precima, sve do prvoga. Hvala na životu, hvala svim »čuvarima mudrosti i znanja«. Hvala Ifa.

Jezici: hrvatski, engleski i slovenski

M: +385 915 190 588
E: obilanca21@gmail.com

natalia resnik orisa.si

Natalija Resnik - Jayéọlá

Pomen imena: Jayéọlá – Prišla sem v vidni svet, da bom živela plemenito, častno življenje

Neustavljiva želja po iskanju odgovorov in harmonije znotraj sebe mi je pripeljala na pot Ifa. Ob poslušanju nekaj uvodnih modrosti o energijah narave sem imela občutek, kot da sem prišla domov, kot da sem se vrnila k svojim koreninam. Hvaležnost vsem vidikom narave je odtlej neusahljiv vir moje akcije. Tako na Griču v Svetu ustvarjalnosti udejanjam prejete modrosti naših duhovnih staršev. Skozi umetniško ustvarjanje in zavestno odstiranje nevidnih energij in moči v sebi, jih ohranjam žive tudi za naše zanamce.

Jeziki: slovenščina, hrvaščina, srbščina, angleščina, pogovorna nemščina

M: 041 705 252
E: nrg@ustvarjalnost.si
W: www.ustvarjalnost.si

Mario Mirković

Mario Mirković - Àrìkúlọlá Ọjẹ́ Omí

Značenje imena: Àrìkúlọlá – Dugovječnost mi donosi dobre stvari u život; Ọjẹ́ Omí – Moć predaka me podržava

Na svom dugogodišnjem i raznolikom putu traženja odgovora susreo sam filozofiju oriša gdje sam dobio «upute za upotrebu« za vođenje života. To je filozofija koja uči o pravilnom viđenju, načinu razmišljanja i razumijevanju života, o prihvaćanju uvjetovanosti i načinima poboljšavanja vlastitog života.
Filozofija koja dijagnosticira uzroke i nudi rješenje za svaku teškoću, uči nas o prirodi kao izvoru preživljavanja i podržavanja u rješavanju i ostvarivanju ciljeva, ukratko – uči nas mudrosti i metodici života.

Nije problem imati problem, nego je problem nesposobnost riješiti ga.
Naučio sam postaviti prava pitanja kako bih mogao dobiti pravi odgovor.
Naučio sam vidjeti i razumjeti život na drugačiji način; tako je i moj život postao drugačiji.

Jezici: hrvatski, engleski i srpski

M: +385 (0)91 577 98 63
E: 12etznab@gmail.com

sonja aubersek orisa.si

Sonja Auberšek - Ẹgbẹ́róungbé

Pomen imena: Ẹgbẹ́róungbé – Duhovni prijatelji mi dajejo dobre možnosti, da imam lahko dobre stvari v življenju.

Že od otroštva me je spremljal občutek, da je ves čas nekdo ob meni, me opazuje, mi govori in mi poskuša pomagati. Ampak preteklo je veliko let, predelati sem morala veliko življenjskih lekcij, skozi katere so me energije pripravljale na delo, ki ga opravljam sedaj, vodile so me v raziskovanje nevidnih energij in pripeljale do spoznanja, da je Bog, kreator vsega, kar je, tisti nekdo, ki deluje skozi mene prek različnih tehnik, ki jih izvajam. Ljudje vsak trenutek svojega življenja delujemo na fizičnem, čustvenem, duševnem in duhovnem nivoju in samo vsakodnevno delo na vseh teh nivojih nam lahko omogoči kakovostno življenje. Oriše, energije narave, so odprle novo poglavje v mojem življenju in so vsakodnevno prisotne pri mojem delu na sebi in drugih. Težko je opisati moč njihovega delovanja, treba jo je izkusiti. Hvaležna sem, da sem dobila priložnost dobiti njihovo usmeritev, čutiti njihovo moč, podporo in pomoč v svojem življenju ter postati njihovo orodje za pomoč ljudem.

Jeziki: slovenščina

M: 041 820 879
E: sonja.aubersek@gmail.com
W: www.sonjaaubersek.si 

jessica thiel orisa.si

Jessica Thiel - Èṣùmàrè Èṣùgbénga

The meaning of the names: Èṣùmàrè – Èṣùmàrè is the energy that makes me shine; Èṣùgbénga – Èṣù puts me in the highest position

We all have our constructive and destructive energies inside us. The art of life is a healthy balance and mindful usage of those. Healing is essential for expansion to take place. The philosophy of nature will teach us to live in synchronicity by activating and constantly stimulating wisdom for us to take appropriate actions in life and therefore guides us to reach our greatest version of our self.

Languages: German, English, spoken Portuguese

M: +49 1575 872 60 18
E: je.thiel@t-online.de
W: www.orischa-philosophie.de

Bàbá Edgar Eduardo

Bàbá Edgar Eduardo

Sou Português e vivo em Portugal, Lisboa.
Com 9 anos de idade comecei a fazer perguntas a mim mesmo sobre o oculto e aos 13 anos comecei a ler os primeiros livros de espiritualidade.
Enquanto os meus amigos liam os livros do Astérix e Obélix, eu lia o livro do Caibalion como exemplo.
Sou escritor, pesquisador e já possuo uma vasta experiência das ciências ocultas.
Sou Bàbálórìsà (Sacerdote) do Culto Tradicional Yòrùbá.
Sou fundador do Centro Cultural das Tradições Yòrùbá Portugal e do Orunmilá Páteo dos Orixás, que por seu destino e assim decretado pelo Sumo Sacerdote Bàbá King, se tornou no Oduduwa Portugal.
Quando Orunmilá revelou o meu Odu (Destino): “A sua missão neste planeta é para com Orunmilá, para com os Orixás, para com a espiritualidade e para com o sacerdócio”.
A minha função é orientar através do oráculo de búzios, aconselhar através do meu conhecimento e sabedoria, e tratar através dos Orixás, todas as pessoas que me procuram, sem julgamentos.
Muito Axé para todos! 

M: +351 912 967 903
E: orunmilapateodosorixas@gmail.com

Ezio Lamorella e Flavia Gualandri

Da anni seguiamo la filosofia Ifa. Questo permette sia a noi, sia a chi si rivolge a noi, di costruire e avere una buona vita.

Da anni ci occupiamo di tutti i tipi dei problemi delle persone fornendo soluzioni efficaci.

Lingua: Italiano

M: +39 327 257 87 49
E: circolovitruvian@gmail.com