Duhovna skupnost Oriš – energij narave

II Ẹgbẹ́ Òrìṣà II Duhovna skupnost Oriš – energij narave

Postani član

Postani član

Vabimo vas da se pridružite naši skupnosti.

Dobro ste že seznanjeni z našo duhovno prakso in znanjem, ki nas s svojimi energijami in starodavno modrostjo podpirajo pri delovanju vsak dan našega življenja, v vsakršnih okoliščinah.

V naši skupnosti želimo ustvariti in vzdrževati ustrezno okolje za vse častilce oriš, tako za slovenske svečenike in študente, posvečene, kot tudi neposvečene ljudi, ki jih energije narave privlačijo in jim pomagajo. To nam bo pomagalo trajno ostati v močnem stiku z našim izvorom, z našimi učitelji in z orišami.
Zato smo na Uradu za verske skupnosti registrirani kot DUHOVNA SKUPNOST ORIŠ – ENERGIJ NARAVE, a vsem poznavalcem filozofije oriš je jasno, da ta presega verske okvire. Je način življenja.

S skromnimi sredstvi, a z veliko volje manjšine smo dosegli že marsikaj:
♦ organizirali smo vrsto manjših in večjih srečanj;
♦ gostili smo nam drage svečenike in svečenice iz Nigerije in Brazilije;
♦ zbrali in prevedli smo duhovna besedila, modrosti in znanja;
♦ posneli smo ciklus lastnih oddaj na lokalni televiziji;
♦ izdelali smo spletno stran, ki jo še nadgrajujemo.

Poskrbeli smo za vse administrativne zahteve, povezane z registracijo in delovanjem naše skupnosti, na podlagi javne koristnosti smo postali upravičenci do dela dohodnine.

V prihodnosti nameravamo našo skupnost narediti še koristnejšo in zanimivejšo, naše delovanje bomo nadgradili tudi z dodatnim programom za člane in jim omogočiti določene izkušnje, ki drugim ne bodo na voljo.

Filozofija oriš nas uči, da oriše najbolje častimo s čaščenjem ljudi in narave. In ljudje smo zares ključnega pomena za naš obstoj.

Članstvo v Duhovni skupnosti Oriš – energij narave za nas pomeni skrbeti za lastno duhovnost, ne glede na veroizpoved, zato je tudi v nazivu duhovna in ne verska skupnost. Pomeni iskati načine, kako postati boljši človek, bolj srečen – vsi bogovi imajo namreč radi srečne ljudi.

Biti naš član vam prinese finančno ugodnost – popust pri udeležbi na naših letnih festivalih, prinese vam zadovoljstvo, ko vas bomo obveščali o naših humanitarnih projektih, katerih duhovni podporniki boste s članstvom postali, glede na vaš interes ste vabljeni tudi, da v njih tvorno sodelujete. Pridružite se nam in postanite del skupine somišljenikov, s katerimi boste delili svoje vrednote, mišljenje in zavest o odgovornosti za svoje življenje, odgovornosti do narave in do družbe, v kateri živimo.

Članstvo vas ne obvezuje k ničemur, tudi izstopite lahko brez navedbe razlogov, kadarkoli želite. Ta svoboščina je navedena v naših ustanovnih aktih.

Hvala vam, če ste se odločili, da postanete naš član.